Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Ένα νέο κίνημα γεννιέται: Αξιοπρεπής κατοικία για όλους



Ημερομηνία: 15/11/2012
Συγγραφέας: left.gr
Οι συλλογικότητες που υπογράφουν το παρακάτω κείμενο αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία ενός κινήματος κινήματος προστασίας του δικαιώματος των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων, των αυτοαπασχολούμενων, όλων όσοι πλήττονται βάναυσα από την κρίση να έχουν αξιοπρεπή κατοικία.
Το κείμενο των συλλογικοτήτων:
Οι συλλογικότητες που υπογράφουμε, αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός κινήματος προστασίας του δικαιώματος των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων, των αυτοαπασχολούμενων, όλων όσοι πλήττονται βάναυσα από την κρίση να έχουν αξιοπρεπή κατοικία.
Οι εκβιασμοί, τα δημοσιεύματα, οι διαρροές, οι απειλές, οι εγκύκλιοι της τελευταίας περιόδου αποδεικνύουν ότι -μετά από την επίθεση στους μισθούς, τις αμοιβές, τις συντάξεις, τα ασφαλιστικά δικαιώματα, τις κοινωνικές παροχές- οι ισχυροί της οικονομίας και της εξουσίας και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι-εντολοδόχοι έχουν στοχοποιήσει την μικρή ιδιοκτησία επιδιώκοντας μια βίαιη αναδιανομή στον τομέα αυτό. Γι αυτό το λόγο και την επιβαρύνουν με αβάσταχτες φορολογικές επιβαρύνσεις, σχεδιάζουν σταδιακή κατάργηση της αναστολής των πλειστηριασμών, ακόμη  και της πρώτης κατοικίας, επιτρέπουν την άμεση πρόσβαση των τραπεζών στα στοιχεία των ΔΟΥ που αφορούν περιουσιακά στοιχεία οφειλετών, εξαναγκάζουν τους δανειολήπτες  να αποδεχτούν μακροχρόνια  παράταση των δανείων στα 99 (!!!) χρόνια, προκειμένου να μειώσουν τη μηνιαία δόση, απαιτώντας παράλληλα να προσημειώσουν όλα τα ακίνητά τους αλλά και να βάλουν εγγυητές τα παιδιά τους κ.ά. 
Ταυτόχρονα, ο κρατικός μηχανισμός, αξιοποιώντας το ζοφερό κλίμα και τον φόβο που έχει προκληθεί από τις εξαγγελίες περί κατασχέσεων ακόμα και για μικροοφειλές στο Δημόσιο, επιχειρεί να εξαναγκάσει τους πολίτες να υποκύψουν στους εκβιασμούς της αποδοχής και πληρωμής των άδικων, βάρβαρων φόρων και χαρατσιών, σε βάρος των στοιχειωδών αναγκών των ίδιων και των οικογενειών τους (διατροφή, υγεία, μόρφωση).
Αν προσθέσουμε σε αυτή την ζοφερή κατάσταση και τις εξελίξεις που αφορούν τους ενοικιαστές (ενοίκια που παραμένουν υψηλά  παρά τη δραματική μείωση των εισοδημάτων, επιτάχυνση των διαδικασιών έξωσης, μεγάλο κόστος πρόσβασης στη δικαιοσύνη προκειμένου να  επιτευχθεί  μείωση ενοικίου κ.ο.κ.)  κι ενώ οι δρόμοι των πόλεων γεμίζουν από άστεγους συνανθρώπους μας, μπορούμε με βεβαιότητα να μιλήσουμε για μια εφιαλτική, βίαιη και ανελέητη επίθεση στο δικαίωμα για αξιοπρεπή κατοικία.
Η απάντηση σ' αυτήν την επίθεση μπορεί να έρθει ΜΟΝΟ από ένα αυτοοργανωμένο-αυτενεργό κίνημα αλληλεγγύης και αλληλοπροστασίας  ενοικιαστών, μικροϊδιοκτητών, αστέγων, κοινωνικών οργανώσεων - κινήσεων - πρωτοβουλιών - συνελεύσεων που θα κινηθεί μέσα από συλλογικές διαδικασίες συνεννόησης και κοινής δράσης με πρωτοβουλιακό χαρακτήρα σε νομικό και -κυρίως- κινηματικό επίπεδο. Το δρόμο τον δείχνουν αντίστοιχες πρωτοβουλίες σε όλη την Ευρώπη.
Σ' αυτήν την κατεύθυνση, αποφασίσαμε να δράσουμε από κοινού, να συντονίσουμε τις ενέργειές μας και να κινητοποιήσουμε όσες περισσότερες δυνάμεις και συλλογικότητες μπορούμε. Καλούμε όποιον πολίτη - φορέα - συλλογικότητα συμμερίζεται τους προβληματισμούς και τις προθέσεις μας, να επικοινωνήσει μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση katoikiasos@gmail.com 

ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ!
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ!

Δημοτική Παράταξη ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
Δίκτυο Πολιτών ΧΟΛΑΡΓΟΥ - ΠΑΠΑΓΟΥ
Δημοτική Κίνηση ΑΝΩ ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙ
ΔΙΚΤΥΟ Επισφαλώς Εργαζομένων και Ανέργων
ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου