Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2012

ΑΝΩΔΥΝΟΙ ΕΛΙΓΜΟΙ ΚΑΙ ΠΑΖΑΡΙΑ ΣΑΜΑΡΑ - ΚΟΥΒΕΛΗ!


Αναδημοσίευση από Iskra
ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ Ο Α. ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗΣ
ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ - ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΣ ΤΩΝ 17 ΔΙΣ!
Έκτακτες συναντήσεις είχε την Κυριακή (4/11) ο Α. Σαμαράς με τους Ευ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη σε μια ύστατη προσπάθεια να εξευρεθούν συναινέσεις ώστε ως έτοιμοι από καιρό και από κοινού ΝΔ , ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ να ψηφίσουν το μνημονιακό πακέτο και τον προϋπολογισμό.
Ο Α. Σαμαράς άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η τρόικα να κάνει πίσω σε κάποιες δευτερεύουσες εργασιακές ρυθμίσεις με σκοπό να δοθεί το τυρί για να μπει οριστικά στη φάκα η ΔΗΜΑΡ, η οποία ενώ έχει δεχθεί το «γάιδαρο» των 17 δισ., χρησιμοποιεί τα εργασιακά ως άλλοθι για να είναι και με «τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ».
Πολιτικοί παρατηρητές τόνιζαν στην Iskra ότι εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, οι εξελίξεις τόσο στη ΔΗΜΑΡ και πολύ περισσότερο στο ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να καθοριστούν από τους αρχηγούς τους, οι οποίοι ανήμποροι βλέπουν τις διαλυτικές και κεντρόφυγες καταστάσεις να εξαπλώνονται στα κόμματά τους.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντώνης Ρουπακιώτης, Υπουργός Δικαιοσύνης, πιέζεται αφόρητα να υπογράψει το άρθρο 1 του μνημονιακού πακέτου, το οποίο αντιστέκεται να το πράξει, σε αντίθεση με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη.
Νεότερες πληροφορίες υπογράμμιζαν ότι ο Α. Ρουπακιώτης, κατόπιν συστηματικών «νουθεσιών» από τον Φώτη Κουβέλη, κάμφθηκε και τελικά συνυπέγραψε το πακέτο της καταστροφής!
O Φ. Κουβέλης μίλησε σήμερα στην Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ και εισηγήθηκε οι βουλευτές του Κόμματος να ψηφίσουν "παρών" στα μέτρα και "ναι" στον Προϋπολογισμό, ενώ τους ζήτησε να συνεχίζουν να στηρίζουν την κυβέρνηση!
 ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 17 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ
Συνολικού ύψους 17 δισ. ευρώ είναι το πολυνομοσχέδιο που κατατίθεται τη Δευτέρα στη Βουλή, που ενσωματώνει όλα τα δημοσιονομικά μέτρα τα οποία έχουν συμφωνηθεί με τη τρόικα για τη περίοδο 2013-2016, αλλά και όλες τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για την τόνωση της ανταγωνιστικότητας.
«Αγκάθι» παραμένει το νέο πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων, καθώς, σύμφωνα με το Mega, προβλέπει:
* Την κατάργηση της καθολικότητας της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
* Την κατάργηση του οικογενειακού επιδόματος.
* Τη μείωση του χρόνου προαναγγελίας απόλυσης στο 4μηνο (σήμερα έως 6 μήνες).
* Τη θέσπιση πλαφόν 2.000 ευρώ ανά έτος στις αποζημιώσεις απόλυσης όσων έχουν προϋπηρεσία πάνω από 16 έτη στον ίδιο εργοδότη.
ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ 5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΟ '13
Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, όπου συζητείται ο προϋπολογισμός: «Σε βάθος πενταετίας οι περικοπές σε συντάξεις και επιδόματα θα φτάσουν στα 5,7 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 4,9 δισ. ευρώ αφορούν στο 2013».
Από το πακέτο ξεχωρίζουν:
* Η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κατά 2 έτη στα 67.
* Οι κλιμακωτές μειώσεις 5 έως 15% στο άθροισμα των συντάξεων πάνω από τα 1.000 ευρώ.
* Η κατάργηση των Δώρων σε όλα τα Ταμεία, συμπεριλαμβανομένου του ΟΓΑ.
* Η αύξηση των μηνιαίων εισφορών στον ΟΓΑ από 12 ευρώ σε 25 ευρώ από 1/1/2013.
* Η μείωση έως 35% στα εφάπαξ.
* Η χορήγηση ΕΚΑΣ με τη συμπλήρωση του 65ου έτους ηλικίας.
* Η εφαρμογή εισοδηματικών/περιουσιακών κριτηρίων για τα τριτεκνικά και πολυτεκνικά επιδόματα.
Περίπου 1,5 δισ. ευρώ υπολογίζει το υπουργείο Οικονομικών ότι θα εξοικονομήσει έως το 2016 από τις περικοπές στο Δημόσιο, εκ των οποίων τα 1,2 δισ. ευρώ αφορούν στο 2013. 
«ΨΑΛΙΔΙ» ΣΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ
Προ των πυλών είναι το «ψαλίδι» στα ειδικά μισθολόγια και ειδικότερα 2% για αποδοχές έως 1.000 ευρώ, 10% από 1.000 έως 1.500 ευρώ, 20% από 1.500 έως 2.500 ευρώ, 30% από 2.500 έως 4.000 ευρώ, 35% από 4.000 ευρώ και πάνω.
Στο πακέτο των παρεμβάσεων συμπεριλαμβάνεται:
* Η πλήρης κατάργηση των Δώρων.
* Η αναστολή του Κινήτρου Επίτευξης Στόχου και του Κινήτρου Επίτευξης Δημοσιονομικού Στόχου, δηλαδή του πρώην κινήτρου απόδοσης.
* Η ενσωμάτωση των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ στο Ενιαίο Μισθολόγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου