Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2012

48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!
ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΚΑΙ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΕ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ!
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!
Η μνημονιακή κυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) παρά την εικόνα αποσύνθεσης και κατάρρευσής της προωθεί με το νέο πακέτο βάρβαρων μέτρων τη μεγαλύτερη ιστορικά λεηλασία του λαού και της χώρας ολοκληρώνοντας την οικονομική και κοινωνική καταστροφή που προκάλεσαν όλα τα προηγούμενα κατεδαφιστικά μνημονιακά μέτρα.
Η συγκυβέρνηση, η τρόικα και το κεφάλαιο το μόνο που φοβούνται, και που μπορεί να τους σταματήσει, είναι οι λαϊκές αντιδράσεις και αντιστάσεις, οι οποίες, εξαιτίας της αγριότητας των προωθούμενων μέτρων, αναμένεται θα γενικευτούν και θα κλιμακωθούν την επόμενη εβδομάδα με αποκορύφωμα την 48ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις, ιδίως αυτές που θα καταλήγουν στο Σύνταγμα.
Οι εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες, οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες και αγρότες και οι επιστήμονες με τη μαζική και μαχητική συμμετοχή τους στην 48ωρη πανεργατική απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 6 και 7 Νοέμβρη με την πιο πλατειά συσπείρωση και ενότητά τους, μπορούν να ακυρώσουν το νέο καταστροφικό πακέτο μέτρων. Μπορούν να κάνουν δική τους υπόθεση την επιτυχία της πανεργατικής απεργίας και των άλλων αγωνιστικών κινητοποιήσεων της επόμενης εβδομάδας και  να τους δώσουν νικηφόρα προοπτική με την ανατροπή των μέτρων τους και της μνημονιακής κυβέρνησης.
Οι κινητοποιήσεις αυτές μπορούν και πρέπει να πάρουν παλλαϊκό χαρακτήρα με τη συμμετοχή, εκτός των συνδικάτων των εργαζομένων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, και των φορέων μικρομεσαίων επαγγελματικών και εμπόρων, των επιστημονικών συλλόγων, των φοιτητικών συλλόγων αλλά και των 1,5 εκατομμυρίων ανέργων.
Οι δυνάμεις της Ριζοσπαστικής Αριστεράς θέτουν ως πρώτο στόχο να μην περάσει το νέο πακέτο των σφαγιαστικών μέτρων. Όλες οι δυνάμεις της αριστεράς, μπορούν να συμβάλλουν ουσιαστικά σε αυτόν το στόχο, εάν προχωρήσουν άμεσα σε κοινή δράση και συνεργασία για την στήριξη και ανάπτυξη των λαϊκών αγώνων για να ανατραπούν οι μνημονιακές πολιτικές και η κυβέρνηση που τις προωθεί καθώς και για μία κυβέρνηση της Αριστεράς, που στηριγμένη στο λαό και σε κοινό πρόγραμμα θα προωθήσει την έξοδο από την κρίση προς όφελος του λαού, μέτρα οικονομικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης της χώρας και προοδευτικές αλλαγές με κατεύθυνση το σοσιαλισμό.
48ωρη γενική απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη 6 και 7 Νοεμβρίου αποφάσισαν σε έκτακτες συνεδριάσεις τους η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Την Τρίτη, συγκέντρωση στο Πεδίο του Αρεως στις 11 π.μ. και την Τετάρτη στις 5 μ.μ. στο Σύνταγμα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ:
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ σε έκτακτη συνεδρίασή της, αξιολογώντας τις εξελίξεις και τις κυβερνητικές αποφάσεις σχετικά με τον προϋπολογισμό και τα νέα βάρβαρα αντεργατικά, αντικοινωνικά και αναποτελεσματικά μέτρα που προωθούνται για ψήφιση στη Βουλή, αποφάσισε τη συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα ως εξής:
1. 48ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την ΤΡΙΤΗ και ΤΕΤΑΡΤΗ 6 και 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2012.
2. Απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων την Τρίτη 6/11 και ώρα 11:00 στο Πεδίο του Άρεως.
3. Απεργιακό συλλαλητήριο των συνδικάτων την Τετάρτη 7/11 και ώρα 17:00 στο Σύνταγμα.
Κεντρικό αίτημα και απαίτηση των συνδικάτων είναι η ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ των απαράδεκτων, εξοντωτικών και εκβιαστικών μέτρων που επιβάλλουν οι Τροϊκανοί και αποδέχεται η κυβέρνηση.
Μέτρα που εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους και γενικά τους απλούς πολίτες της χώρας, «μονιμοποιούν» τη λιτότητα, τη φοροαφαίμαξη πολιτικές που εκποιούν – ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία και τις επιχειρήσεις του δημοσίου. Μέτρα και πολιτικές που εκτινάσσουν την ΑΝΕΡΓΙΑ και την ΥΦΕΣΗ χωρίς να εξασφαλίζουν τη σωτηρία της οικονομίας και της χώρας.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε:
ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΨΗΦΙΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΕΞΟΝΤΩΝΟΥΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΕΜΜΟΝΕΣ.
ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΡΟΙΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
****************************
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ:
Σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε σήμερα, Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και στα πλαίσια των αποφάσεων του Γενικού Συμβουλίου, εκτιμώντας αφ’ ενός την ακόμη μεγαλύτερη επιβάρυνση της Ελληνικής κοινωνίας από τις προτεινόμενες ρυθμίσεις που προβλέπονται στον προϋπολογισμό, και αφ’ ετέρου τα νέα μέτρα που κατατίθενται στη Βουλή, τη Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2012, με τα οποία διευρύνεται η βαρβαρότητα, η αδικία, η φτώχεια και η εξαθλίωση του κάθε πολίτη,
ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ
1. Τη Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2012, την πραγματοποίηση Συνελεύσεων σε όλες τις Υπηρεσίες του Δημοσίου (Υπουργεία – Δήμους κτλ) και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στους χώρους εργασίας.
2. Σύσκεψη όλων των εκλεγμένων στα Πρωτοβάθμια σωματεία και τις Δευτεροβάθμιες οργανώσεις στις 3:30 μ.μ., σε αίθουσα (θεάτρου ή ξενοδοχείου) που θα ανακοινωθεί μέχρι αύριο, προκειμένου να οργανωθεί καλύτερα ο αγώνας που ακολουθεί.
3. 48ωρη Γενική Απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη, 6 και 7 Νοεμβρίου 2012.
4. Την Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 11:00 π.μ. πραγματοποιείται η απεργιακή συγκέντρωση στο Πεδίο του Άρεως.
5. Την Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 5:00 μ.μ. καλούνται όλοι οι φορείς της Ελληνικής κοινωνίας και η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, να ενισχύσουν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων, προκειμένου η προσπάθεια ανατροπής της μνημονιακής πολιτικής της Τρόικας και της Κυβέρνησης να έχει θετικό αποτέλεσμα, επιτέλους, με τη μη ψήφιση των νέων μέτρων
6. Πραγματοποίηση συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας στις περιφέρεις
i Κεντρική Μακεδονία, στη Θεσσαλονίκη
ii Θεσσαλίας, στο Βόλο
iii Ηπείρου, στα Ιωάννινα
iv Κρήτης, στο Ηράκλειο
v Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα
Οι συγκεντρώσεις αυτές οργανώνονται από τα Νομαρχιακά Τμήματα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και τα Εργατικά Κέντρα με την υποστήριξη των ομοσπονδιών-μελών της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Είναι σε όλους μας πλέον γνωστό ότι όλα τα μέτρα που οι Τροϊκανοί επέβαλλαν και οι Κυβερνήσεις αποδέχονταν τόσα χρόνια, χωρίς την παραμικρή αντίρρηση, δημιούργησαν ερείπια στην Ελληνική κοινωνία, φτώχεια και εξαθλίωση στους φτωχούς πλέον εργαζόμενους και συνταξιούχους και γενικά στους απλούς πολίτες που ζουν από το μεροκάματο (όταν το βρίσκουν) και τον καθημερινό μόχθο τους.
Συγχρόνως η σκληρή και σχεδιασμένη λιτότητα, μονιμοποιείται με τη νέα φοροαφαίμαξη και τις πολιτικές που ετοιμάζουν, το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας με τις ιδιωτικοποιήσεις, χωρίς κανένα περιορισμό (ήδη ψηφίστηκε νόμος που μπορούν να πωλούνται οι επιχειρήσεις  του Δημοσίου χωρίς έλεγχο και χωρίς την προϋπόθεση της έγκρισης της Βουλής). Όπως επίσης και τη διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία, τη μόρφωση, την ασφάλεια κτλ του Ελληνικού λαού.
Όλα αυτά τα μέτρα εκτός των άμεσων συνεπειών στον κάθε πολίτη, ενισχύουν όλο και περισσότερο την ύφεση στην οικονομία και την ανεργία χωρίς να δημιουργούν καμία θετική εξέλιξη για τη χώρα και την κοινωνία.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
• ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΨΗΦΙΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ ΜΑΣ
• ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ
• ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου