Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

ΣΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ!


ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΤΕIΛΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
ΑΔΕΔΥ: ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Έτοιμοι να μπλοκάρουν την παροχή στοιχείων για υπαγωγή υπαλλήλων τους σε καθεστώς διαθεσιμότητας είναι οι δήμοι της χώρας, καθώς αυτό θα είναι προάγγελος μαζικών απολύσεων. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποφάσισαν να συνεχίσουν τις καταλήψεις δημαρχείων που στόχο έχουν την αναστολή της λειτουργίας των γραφείων προσωπικού, τα οποία είναι αρμόδια για την αποστολή των καταλόγων με τους υπαλλήλους, οι οποίοι, μέσω των διατάξεων του πολυνομοσχεδίου - καρμανιόλα, μπαίνουν στον προθάλαμο της ανεργίας.
Οι κινητοποιήσεις έρχονται ενόψει και της εγκυκλίου που αναμένεται πιθανώς και σήμερα να στείλει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την οποία θα εξειδικεύεται η εφαρμογή των νέων μέτρων. Ήδη, στη Θεσσαλονίκη τελούν υπό κατάληψη, από το πρωί της Δευτέρας, τα δημαρχεία Θεσσαλονίκης, Κορδελιού-Ευόσμου και Παύλου Μελά.
Αύριο (13/1) και μεθαύριο (14/11), οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοικηση θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι το τέλος του ωραρίου, ενώ θα πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις 12:30 έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (13/11 και στην πλατεία Κλαυθμώνος (14/11).
Με την εγκύκλιο θα καλούνται οι διευθύνσεις προσωπικού των φορέων του Δημοσίου, μεταξύ των οποίων και οι δήμοι, να αποστείλουν εντός δέκα ημερών τον αριθμό των θέσεων που καταργούνται καθώς και αντίγραφα των ατομικών διοικητικών πράξεων θέσης σε διαθεσιμότητα των υπαλλήλων που απασχολούνταν στις θέσεις αυτές. Η διαδικασία αφορά, σε πρώτη φάση, την κατάργηση οργανικών θέσεων διοικητικών κλάδων, στις οποίες υπηρετούν υπάλληλοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με σχέση αορίστου χρόνου και η πρόσληψή τους έγινε πριν εισαχθούν οι διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ.
ΑΔΕΔΥ: ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με βάση τις ειλημμένες αποφάσεις των οργάνων της για την αντιμετώπιση της κατάστασης που διαμορφώνεται στο Δημόσιο, έπειτα και από τη σημερινή δημοσίευση του Νόμου, στον οποίο προβλέπονται απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων, επαναλαμβάνει ότι θα αγωνιστεί για να μην γίνει καμία απόλυση εργαζόμενου στο Δημόσιο.
Στο πλαίσιο αυτό:
1.Καλεί την Ομοσπονδία και τους Συλλόγους του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης να προχωρήσουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, με στόχο να μην επιτραπεί η υλοποίηση της διαδικασίας σύνταξης των καταλόγων ένταξης σε διαθεσιμότητα και απόλυσης χιλιάδων εργαζομένων στο Δημόσιο.
2.Αποφασίζει να προκηρύξει συντονισμένες, με τις κατά περίπτωση Ομοσπονδίες – μέλη της, απεργιακές κινητοποιήσεις σ’ όλες τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες και για το σύνολο του χρονικού διαστήματος, που απαιτείται -σύμφωνα με τον σχετικό Νόμο- για τη συλλογή και αποστολή των εν λόγω στοιχείων. Στόχος είναι η συνδικαλιστική κάλυψη όλων των εργαζομένων που θα αρνηθούν να καταρτίσουν και να αποστείλουν τους σχετικούς πίνακες.
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει, παράλληλα, όλες τις κινητοποιήσεις και πρωτοβουλίες των Πρωτοβάθμιων και Δευτεροβάθμιων Οργανώσεων - Μελών της, που αντιστέκονται στην υλοποίηση των αντεργατικών μέτρων της Κυβέρνησης.
Καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά και δυναμικά:
1.Αύριο, Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012, στην Πανελλαδική Στάση Εργασίας (12:00 έως τη λήξη του ωραρίου) και στη Συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Βασ. Σοφίας 15) και ώρα 12:30, με κεντρικό μήνυμα: «Κανένας εργαζόμενος να μην απολυθεί! Κανένας συνάδελφος να μην συνεργήσει σε απόλυση συναδέλφου!»
2.Μεθαύριο, Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012, στην Πανεργατική Στάση Εργασίας (12:00 έως τη λήξη του ωραρίου), η οποία έχει προκηρυχθεί από Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και Γ.Σ.Ε.Ε., στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής Δράσης κατά των πολιτικών Λιτότητας. Η Συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος και ώρα 13:00.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΤΡΙΤΗ 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012 – 12.00 μ.μ. έως τέλος ωραρίου
Η άθλια τρικομματική συγκυβέρνηση και η τρόικα είναι έτοιμοι να υλοποιήσουν το πρόγραμμα μαζικών απολύσεων στο Δημόσιο και ιδιαίτερα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Χρησιμοποιούν ως προκάλυμμα τη δήθεν διαθεσιμότητα, αλλά επί της ουσίας στοχεύουν στη βίαιη «έξοδο», απόλυση χιλιάδων εργαζομένων.
Όσες διαβεβαιώσεις και να δίνει ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνης Μανιτάκης ότι «δεν θα απολυθεί κανένας», τον διαψεύδουν οι ίδιες διατάξεις του ψηφισθέντος Νόμου… Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα τον διαψεύσει και η πραγματικότητα.
Την υπεράσπιση του ιερού δικαιώματος στη δουλειά δεν μπορούμε να την αφήσουμε στις… διαβεβαιώσεις του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνη Μανιτάκη και της άθλιας τρικομματικής συγκυβέρνησης που το μόνο που κάνουν είναι να εκτελούν τις εντολές της τρόικα για την εξόντωση των εργαζομένων και της Ελληνικής κοινωνίας.
Πρέπει να γίνει υπόθεση ΟΛΩΝ των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Να εκφράσουμε την αντίθεσή μας και να προστατεύσουμε κάθε συνάδελφο που κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά του. Όπλο μας είναι η ενότητα, η αλληλεγγύη και η αγωνιστικότητα. Όλοι για έναν και ο ένας για όλους…
Γι΄ αυτό συμμετέχουμε ΟΛΟΙ στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. την ΤΡΙΤΗ 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012, από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12.30 το μεσημέρι έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (Βασ. Σοφίας 15-Αθήνα).

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
Ο Πρόεδρος                                                               Ο Γεν. Γραμματέας
Θέμης Μπαλασόπουλος                                                         Γιάννης Τσούνης

Στη συνέχεια παραθέτουμε την ανακοίνωση σχετικά με την 3ωρη στάση εργασίας των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση στο Νομό Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012.
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
Με τα αριθμ. πρωτ.: 1258/22-10-2012 και 1282/29-10-2012 έγγραφά μας, σας ενημερώναμε για τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που βρίσκονται σε επικοινωνία τόσο με τον Υφυπουργό Εργασίας της Γερμανίας κ. Χανς-Γιοαχίμ Φούχτελ όσο και με την TASK FORCE του Ραινχενμπαχ, με βασικό στόχο το ξεπούλημα της Δημόσιας και της Δημοτικής Περιουσίας στους σύγχρονους «κατακτητές».
Συγχρόνως, σας γνωρίζαμε ότι για τον σκοπό αυτό, της εκχώρησης βασικών αρμοδιοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ιδρύσαν το Ελληνογερμανικό Δίκτυο «Περιφέρειες, Δήμοι, Άνθρωποι» με έδρα την Θεσσαλονίκη (http://www.grde.eu) και έχουν προγραμματίσει την πραγματοποίηση της 3ης ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ των ΔΗΜΑΡΧΩΝ την ΠΕΜΠΤΗ και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 15 και 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012. «Οικοδεσπότης» θα είναι ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης.
Η 3η Ελληνογερμανική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Γερμανός»-Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης-Περίπτερο 8, με ώρα έναρξης των εργασιών, τις 9.00 το πρωί.
Σύμφωνα με προηγούμενη απόφασή μας, την ημέρα αυτή θα συμμετέχουμε και εμείς οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στο καλωσόρισμα των συμμετεχόντων και των «εγχώριων συνεργατών» τους. Γι’ αυτό καλούμε ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. του Νομού Θεσσαλονίκης σε ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΠΟΔΟΧΗΣ την ΠΕΜΠΤΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012, στις 8.30 το πρωί, στην είσοδο του Συνεδριακού Κέντρου-«Ν. Γερμανός»-Περίπτερο 8.
Για την διευκόλυνση συμμετοχής των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. του Νομού Θεσσαλονίκης, η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας προκηρύσσει 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, από τις 8.00 το πρωί μέχρι τις 11.00 το πρωί.
Με τη μαζική και δυναμική παρουσία μας στέλνουμε μήνυμα σε όλους τους επίδοξους συνεργάτες των «σύγχρονων κατακτητών» για την αντίδρασή μας σε οποιαδήποτε προσπάθεια εκχώρησης αρμοδιοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κυρίως της διαχείρισης των απορριμμάτων, αλλά και το ξεπούλημα της Δημοτικής Περιουσίας.
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Θέμης Μπαλασόπουλος                                                      Γιάννης Τσούνης
Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου